Leopold II tunnel

Key Details

Datum uitvoering: 2019-2020

Uitgevoerd door: THV Besix – Jan De Nul

Geleverde materialen:

Over het project

De Leopold II-tunnel werken hebben één groot doel: de veiligheid verhogen. In de Leopold II-tunnel passeren elke dag zo’n 80.000 voertuigen – dat laat zijn sporen na. Met deze renovatie willen we het verkeer straks nog vlotter én veiliger door de tunnel laten rijden.

Welke werken worden precies uitgevoerd? De brandventilatie en de noodnissen worden vernieuwd, net als de sanitaire ventilatie, zodat concentraties van vervuilende stoffen onder de toegelaten drempelwaarden blijven. Er komen extra technische lokalen en de bestaande lokalen worden heringericht. Ook komen er 17 nieuwe nooduitgangen bij, 9 rond de Basiliek en in het Elizabethpark, 4 langs de Leopold II-laan en 4 vanaf bestaande lokalen. Reparatie en bescherming van de civiele techniek en plaatsing van brandwering staan eveneens op het programma. Ook de voorzieningen voor de signalisatie, de bewaking, gecentraliseerde bediening en beheer, communicatie, brandbestrijding, elektriciteits- en waterleidingen worden gerenoveerd. En uiteraard worden ook het tunneldak, het wegdek, de zijwanden en de stoepen vernieuwd.

Al deze werken zullen uw veiligheid en die van de technische teams aanzienlijk vergroten. Ook aan het esthetische aspect besteden we de nodige aandacht. Zo zal ledverlichting ondergronds weergegeven wat zich bovengronds bevindt: blauwe leds onder het kanaal, groene leds onder een park. Deze renovatiewerken zullen ervoor zorgen dat de Leopold II-tunnel een toonbeeld van veiligheid, doorstroming en verkeersbeheer wordt.

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer sit amet lacinia turpis. Nunc euismod lacus sit amet purus euismod placerat? Integer gravida imperdiet tincidunt. Vivamus convallis dolor ultricies tellus consequat, in tempor tortor facilisis! Etiam et enim magna.